Storvretas Henrik Stenberg och Victor Andersson under en match mot Dalen. Foto: TT

Storvretas miljonsmäll – kämpar för elitlicens

Publicerad

Storvreta måste ha ett positivt kapital för att rädda elitlicensen och inte tvångsdegraderas. Coronans inträde på scenen ställer till det – men klubben har goda förhoppningar att lösa krisen.

Förra året gjorde Storvreta ett minusresultat vilket innebär att man nekades elitlicens. Enligt regelverket måste klubben därför uppvisa ett positivt eget kapital 30 april. Annars hotas man av nedflyttning säsongen 2020/21.

– Vi gjorde ett jättebra år ifjol men beslutade oss för att ta alla gamla surdegar och rensa upp bland gamla skulder vilket gjorde att vi totalt sett gick minus, säger Henrik Ededahl, ordförande i klubben.

Coronaviruset i Uppsala

Klubben var kvartsfinalklara och skulle möta Linköping i slutspelet. Sedan ställdes det in till följd av coronapandemin vilket innebär att klubben, enligt deras egen beräkning, gick miste om cirka 1,2 miljoner. Hade man slagit ut Linköping hade det blivit ännu mer, menar Ededahl.

– Hade säsongen löpt på som tänkt hade det inte varit några som helst konstigheter, säger klubbordföranden.

Nu hoppas man på att ta del av den stödmiljard som regeringen aviserat ska gå till kultur- och idrottssverige.

Hör Henrik Ededahl berättar mer i videoklippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Uppsala

Mer i ämnet