Uppgifter: Intern strid inom SD efter toppavstängningen

Uppdaterad
Publicerad
Det kan vara en personlig vendetta som ligger bakom avstängningen av Sverigedemokraternas Simon Alm. I en intern Facebookgrupp som Aftonbladet tagit del beskriver kritikerna hur partisekreterare Richard Jomshof utesluter medlemmar som personlig hämnd.

”Det ligger en känsla nära till hands om att vem som helst, när som helst, numera kan avstängas”, skriver vice ordförande för SD i Uppsala, David Perez i Facebookgruppen.

Enligt Aftonbladets källa har partisekreterare Richard Jomshof stort inflytande över Medlemsutskottet i SD och David Perez misstänker att Richard Jomshof låg bakom beslutet att peta Alm.

”Nu infinner sig känslan att det kanske handlade om någon maktstrid eller personlig vendetta mellan Richard och Simon”, skriver han.

David Perez vill inte kommentera uppgifterna för SVT.

– Jag har inte för avsikt att kommentera interna angelägenheter, säger han.

Vad händer nu närmast?

– Personärendet brukar hanteras av partistyrelsen, sen kommer vi att få besked, säger David Perez.

Jomshof nekar

Enligt Richard Jomshof fattades beslutet att stänga av Simon Alm i stor enighet av SD:s verkställande utskott. Jomshof skriver i Facebookgruppen att Simon Alm stängdes av på goda grunder och att beslutet borde ha tagits tidigare.

Richard Jomshof varnar också gruppens medlemmar att läcka till media.

”Förra veckan valde vi att öppna tre andra personärenden i Uppland efter misstänkt läckage till just media. Vi tar väldigt allvarligt på den sortens agerande” skriver han.

Sverigedemokraternas presstjänst meddelar till SVT att Richard Jomshof inte tänker uttala sig men att ”beslutet gällande Simon Alm är väl förankrat i partiet och att det är en fråga vi hanterar internt”.

SVT har sökt Simon Alm.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer