Sverigedemokrat i Östhammar stängs av – riskerar uteslutas

Uppdaterad
Publicerad

SD-toppen Martin Wahlsten i Östhammar har stängts av från partiet, rapporterar UNT. Den lokala partiordföranden riskerar att uteslutas, men varför vill ingen svara på.

Martin Wahlsten, som tidigare varit gruppledare i Östhammars kommunfullmäkige, är tills vidare avstäng från partiet. Samtidigt har Sverigedemokraternas medlemsutskott, som beslutar om en person får fortsätta vara medlem eller ska uteslutas, öppnat ett ärende rörande honom, vilket UNT var först med att berätta.

Varför man öppnat ett ärende vill pressavdelningen inte uppge, eftersom det betraktas som interna angelägenheter.

– Efter att utredningen haft sin gång och man fattat ett beslut kommer vi kunna kommunicera ett utfall, säger Christian Krappedal, pressekreterare hos Sverigedemokraterna i ett uttalande till SVT Uppsala.

Martin Wahlsten var påtänkt som ny distriktsordförande, men stängdes av bara fyra dagar innan valberedningen skulle föreslå honom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.