Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör samtalet mellan 13-åriga Max Nordhall och statsminister Magdalena Andersson i klippet ovan. Foto: SVT

Tiundaskolans basketkorgar blev fråga för statsministern

Uppdaterad
Publicerad

Under sommaren plockades basketkorgarna vid både Tiundaskolan och Sverkerskolan i Uppsala ned av kommunen. Sommarlovet är nu över men på Tiundaskolan saknas basketkorgarna fortfarande. Det fick eleven Max Nordhall att ringa till statsminister Magdalena Andersson för att be om råd.

Det var efter klagomål från grannar om höga ljudnivåer under kvälls- och nattetid som kommunen monterade ned basketkorgarna på de två skolgårdarna i stadsdelen Luthagen.

Sverkerskolans basketkorgar är nu återställda, men trots att kommunen sagt att korgarna på Tiundaskolan skulle vara tillbaka i slutet av juli har inget hänt. 13-åriga eleven Max Nordhall tog saken i egna händer och ringde statsminister Magdalena Andersson för att få råd i Sveriges radios Karlavagnen.

”Hälsa Erik Pelling från mig”

”Jag tycker du kan vända dig till han som styr i Uppsala, Erik Pelling (S). Hälsa från mig.”, säger Magdalena Andersson.

Korgarna tillbaka i september

Enligt Uppsala kommuns Skolfastigheter ska Tiundaskolans basketkorgar återmonteras under september månad, med ljuddämpande åtgärder.

Vid Sverkerskolan har man utrustat korgarna med ljuddämpande akustikmatta samt ljuddämpat stolparna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.