Helen Sjöholm har en av huvudrollerna i musikalen ”Next to Normal”. Foto: SVT

Musikal om psykisk ohälsa sätts upp på Uppsala stadsteater

Uppdaterad
Publicerad

En Pulitzerprisad musikal om en familj som kämpar med psykisk ohälsa. Det kommer Uppsala stadsteater visa nästa år. Och i en av huvudrollerna hittar vi Helen Sjöholm som förälskade sig i musikalen innan hon själv fick en roll i den.

– Jag har sett musikalen tre gånger på olika platser i världen, berättar Helen Sjöholm när SVT Uppsala träffar henne på Uppsala stadsteater.

Det är några månader kvar, men redan nu presenteras den kommande produktionen på Uppsala stadsteater: musikalen ”Next to Normal”.  Den har översatts till svenska och handlar om en familj där modern är bipolär, vilket kommer med en rad utmaningar för både henne själv och för familjen.

– När jag såg musikalen blev jag oerhört tagen av den och av vad den vågar berätta, säger Helen Sjöholm, som är uppenbart uppspelt.

I klippet berättar hon mer om rollen och sina förväntningar.

Musikalen: ”Next to Normal”

Premiär den 29 februari 2020

Regissör: Ronny Danielsson

Ensemble: Helen Sjöholm, Rolf Lydahl, Martin Redhe Nord, James Lund, Daniel Engman och Stina Nordberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.