Tränare tvingas bort från Sirius

Uppdaterad
Publicerad

Sirius bandy gör sig av med huvudtränare Anders Carlsson efter en(!) seriematch. ”Känns knäckande”, säger han till SVT Nyheter Uppsala efter beskedet.

En seriematch hann det bli. Sen sparkades han ur ledarstaben.

– Det känns knäckande. Jag trodde jag skulle sitta på en buss ner till Kungälv (match ikväll fredag) men istället får jag stanna hemma. Jag tycker att man övereagerar i det här, sä'ger Anders Carlsson.

”Stuvar om”

Sirius bandy skickade under fredagen ut ett pressmeddelande där man meddelade att man ”stuvar om och förstärker”. En bild Anders Carlsson inte delar.

– Det här är något man fått för sig och som jag inte hört från någon annan än klubbchefen. Det är alltid lätt att hitta en syndabock, säger han.

Inget förtroende

Bakgrunden är att stora delar av spelartruppen tappat förtroendet för tränaren efter en blek försäsong.

– Det har framgått att han inte har spelarnas förtroende i ganska stor utsträckning och då bklir det ohållbart i längden. Nu stuvar vi om i ledarstaben och hoppas att det ska bli bättre, säger klubbchefen Jimmy Helmersson.

Han framhåller att man är nöjda med mycket som Anders Carlsson gjort i klubben men att situationen till slut blev ohållbar. Nu tar istället assisterande tränare, tidigare sportchef Mats Söderman över tillsammans med Olle Gabrielsson (också han fd tränare) som players manager bredvid.

”Grina hos morsan”

Men Anders Carlsson håller inte med om bilden att han inte skulle haft något förtroende.

– Inte en enda spelare har sagt till mig att man inte har förtroende för mig. All info har kommit via ledningen i klubben. Jag är i alla fall uppfostrad så att man tar upp saker öga mot öga, man springer inte och grinar till morsan när något är fel, säger han och fortsätter:

– Det är snopet. Man har lagt ner tid och kraft på Sirius och så får man inte vara med när serien drar igång.

Enligt klubbchefen Jimmy Helmersson kommer andra arbetsuppgifter att erbjudas Anders Carlsson i nästa vecka. Men vad det rör sig om vill han inte säga. Klart är i alla fall att det inte handlar om roller i ledarstaben kring a-laget. Och Anders Carlsson själv stänger inga dörrar.

– Det får framtiden utvisa. Men just nu känns allt bara konstigt, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.