Tre personer till sjukhus efter att personbil voltade: ”Kritiskt läge”

Uppdaterad
Publicerad

Under natten mot söndagen inträffade en trafikolycka på länsväg 600 i höjd med Tierp. I bilen satt sju personer. Tre av dem fick föras till sjukhus och för en person var läget kritiskt under natten.

Larmet kom in klockan 03.09 på söndagsnatten. Det var en bil av cabrioletmodell som voltade från vägen och ut på en åker.

– Olyckan är antagligen kopplad till körsättet och därför är en person misstänkt för vårdslöshet i trafik. Vi ser inga tecken på att personen ska ha varit påverkad, men av någon anledning har de åkt av vägen, säger Mats Länn, regionledningsbefäl polisregion Mitt.

SVT har varit i kontakt med Akademiska sjukhuset under söndagseftermiddagen.

– Just nu vårdar vi två stycken efter olyckan. Den ena personen är svårt skadad, men stabilt och inte livshotande. Den andra har lindriga skador, säger Karouk Said, chefsläkare i beredskap vid Akademiska sjukhuset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.