När polis anlände till Ledinge låg kroppen helt öppet på en gräsyta. Foto: Utryckning Uppsala

Tre begärs häktade – mördad man hittades i Ledinge

Uppdaterad
Publicerad

Två män i 20-årsåldern har begärts häktade misstänkta för inblandning i mordet på den man som hittades död i Knivsta i lördags. En kvinna begärs också häktad för skyddande av brottsling och brott mot griftefriden.

Männen är på sannolika skäl, den starkare misstankegraden, misstänkta för mord alternativt skyddande av brottsling och brott mot griftefriden.

Brotten ska enligt framställan ha begåtts mellan den 10 och 12 oktober. Mordet ska ha begåtts i Knivsta eller på annan plats i landet.

Person hittad mördad i Knivsta

– Båda männen är misstänkta för mord i samförstånd med annan, säger åklagare Peter Olofsson som i övrigt är förtegen om fallet.

Brottet mot griftefriden ska ha skett i Stockholm och Uppsala. Det betyder att de tre misstänks ha flyttat och/eller skymfligen behandlat kroppen.

Hemmahörande i Gävle

Samtliga misstänkta är hemmahörande i Gävle. De greps av nationella insatsstyrkan i Gävle i lördags, samma dag som kroppen hittades av privatpersoner i Ledinge utanför Knivsta.

Häktningsförhandling kommer att hållas i Uppsala tingsrätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Person hittad mördad i Knivsta

Mer i ämnet