Länsstyrelsen ser brister i bostadsbyggandet. Foto: TT

Brist på bostäder i hela länet

Uppdaterad
Publicerad
Populationen i länet ökar, men bostadsbyggandet hinner inte med. Framförallt är det en brist av hyresrätter i länet, enligt Länsstyrelsen.

I fjol ökade Uppsalas län befolkning med en rekordsumma på 7600 personer. Men bostadsbristen fortsätter att vara ett faktum. Samtliga kommuner i länet har ett underskott på bostäder enligt årets bostadsmarknadsanalys.

Under 2017 färdigställdes cirka 2760 bostäder, där de flesta har varit hyresrätter. Framförallt så har bostäderna byggts i länets södra del. Det som begränsar bostadsbyggandet är enligt kommunerna brist på detaljplanelagd mark och kostnader för produktion.

Positiv trend

Bostadsbyggandet har dock ökat i länet och man har förhoppningen att den trenden kommer att fortsätta. Länsstyrelsen uppmärksammar det men säger att det måste bli ett högre bostadsbyggande av framförallt hyresrätter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer