Foto: TT

Uppsala satsar på kooperativa hyresrätter

Uppdaterad
Publicerad

Uppsala kommun och Stockholms kooperativa bostadsförening, SKB, har kommit överens om att nya kooperativa hyresrätter ska byggas i kommunen.

Nya kooperativa hyresrätter kommer att komma till kommunen. Något som fastställdes idag, den 14 juni, mellan Uppsala kommun och Stockholms Kooperativa Bostadsförening (SKB).

– Kooperativa hyresrätter är som ett mellanting mellan bostadsrätt och hyresrätt. Man betalar en medlemsinsats till föreningen och det finns inga vinstintressen. Det är av medlemmarna och för medlemmarna, säger Erik Pelling (S), kommunalråd.

Totalt sett rör det sig om 600 nya hyresrätter som ska byggas under en tio års period, och 100 av dem har byggstart i Rosendal år 2019.

– Vi har haft en bostadsbrist och nu börjar vi ta oss ur den men då är det viktigt att se till vi inte hamnar där igen, säger Erik Pelling (S)

Kommunen kommer att erbjuda SKB mark med byggrätt på platser så som innerstaden, Rosendal, Östra Sala Backe, Ulleråker, Gottsunda och Sävja/Bergsbrunna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.