Tre män i 25-årsåldern anhölls under natten till tisdagen misstänkta för inblandning i mordförsöket av en 18-åring i Gottsunda. Foto: Utryckning Uppsala

Ung man skjuten i benen i Uppsala

Uppdaterad
Publicerad

En man i 18-årsåldern har blivit skjuten Gottsunda på måndagseftermiddagen. Enligt polisen har han skjutits i båda benen.

Vid klockan 16.30 larmades polisen om att det inträffat en skjutning i Gottsunda.

– Vi fick ett samtal om att en 18-årig man har skjutits i båda benen. Han är född till Akademiska sjukhuset för vård och är vid god vigör, säger Linda Winge, RLC-befäl vid polisen Region Mitt.

Stor polisinsats i området

Polisen har spärrat av området i Gottsunda där mannen påträffats och arbetar på platsen med att säkra spår och förhöra vittnen. Den nya skjutningen är en i raden av våldsamma händelser som inträffat på kort tid i Uppsala. Senast under söndagskvällen avled en 17-årig pojke efter att ha blivit knivhuggen vid en skola.

Misstänker ni att det finns någon koppling till den senaste tidens händelser?

– Man kan aldrig utesluta någonting, men i nuläget så jobbar vi förutsättningslöst gällande skjutningen. Men spontant kan vi inte utesluta det, säger Linda Winge.

Sköts på gångbana

Enligt polisen ska skjutningen ha skett utomhus, på en gångbana inte långt ifrån där mannen senare påträffades. Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord, men har i nuläget inga misstänkta.

– Vi jobbar för fullt i detta nu med det här. I nuläget har jag ingen information om att någon ska vara frihetsberövad, säger Linda Winge.

Strax före klockan 19 hade polisen kunnat höra den skottskadade 18-åringen och även fått en uppdaterad bild om hans skador.

– Såren ser tydligen bra ut och han kommer inte behöva opereras. Vi har förhört honom och han säger att han inte vet vem det är som har skjutit honom. Vi är väldigt intresserade av iakttagelser och vittnesuppgifter kring händelsen, säger Linda Winge.

Polisen skriver på sin hemsida att två lägenheter, där det kan ha funnits personer, även ska ha träffats av skott i samband med händelsen. Något som innebär att polisen även inlett en förundersökning gällande försök till mord, alternativt framkallande av fara för annan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.