Unni Jerndal kliver av uppdraget som kommunikationsdirektör vid Polismyndigheten. Foto: TT

Unni Jerndal slutar som kommunikationschef

Uppdaterad
Publicerad

Unni Jerndal slutar som chef för Polisens kommunikationsavdelning. Hon hann ha tjänsten i drygt två år. Hon uppger i ett internt dokument på polisens intranät att hon och rikspolischefen är ”överens om att vi inte är överens”.

Unni Jerndal var först ut inom Polismyndigheten som ledare av den första nationella kommunikationsavdelningen för svensk polis. Men svårigheter att komma överens med rikspolischefen gör nu att hon kliver av uppdraget, drygt två år efter att hon tillträdde.

I ett internt dokument inom polisen skriver hon:

”Jag har idag slutfört en tids diskussioner med rikspolischefen om funktionen som kommunikationsdirektör. Vi är överens om att vi inte är överens – om hur funktionen ska arbeta. Därför väljer jag att lämna uppdraget som direktör innan förordnandet går ut.”

Läs mer: JO utreder Unni Jerndal

Behöver utvecklas

Hon beskriver sitt uppdrag som ett arbete där målen satts till att skapa en enhetlighet och en effektivitet kring polisens kommunikation. Enhetligheten anser hon att de lyckats med, effektiviteten anser hon behöver utvecklas.

Rikspolischef Dan Eliasson kommenterar avhoppet så här, i ett pressmeddelande:

– Jag vill tacka Unni Jerndal för hennes professionella och värdefulla insats i arbetet med att skapa den första nationella kommunikationsverksamheten för polisen.

Birgitta Dunér, i dag kanslichef på kommunikationsavdelningen, träder in som tillförordnad kommunikationsdirektör. Rekryteringen av en ny kommunikationsdirektör har inletts.

Läs mer: Polisen: Inga skäl till kritik mot Unni Jerndal

SVT Nyheter Uppsala har sökt Unni Jerndal för en kommentar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Utredning av barnporrbrott tystades av polisen

Mer i ämnet