Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Elias Lodin (V): ”Jag vill ha fler kandidater”

Uppsalabon Elias Lodin utmanar om V:s ordförandepost

Uppdaterad
Publicerad

Uppsalabon och Vänsterpartiet i Uppsalas ombudsman Elias Lodin utmanar om posten som Vänsterpartiets ordförande. Det står klart under fredagen, efter att han valt att kandidera.

I dag fredag är den sista dagen för att nominera kandidater till Vänsterpartiets partiledarpost. Då kom beskedet att Uppsalabon Elias Lodin, ombudsman för Vänsterpartiet i Uppsala, utmanar om posten. Det var P4 Uppland först att berätta om.

– Jag tycker att det är viktigt att vi får flera kandidater. Jag hoppas att min kandidatur kan bidra till ett bra diskussionklimat om vad vi vill med Vänsterpartiet, säger Elias Lodin.

Sedan tidigare har Nooshi Dadgostar valt att kandidera om ordförandeposten, efter att Vänsterpartiet i Sörmland nominerat henne. Elias Lodin tog själv ett sent beslut om valet att kandidera.

– Det här mognade hos mig under den senaste veckan. Jag hade väntat mig att fler skulle kandidera och nu hoppas jag på att kanske bli en förebild, säger Elias Lodin.

Partiordförande väljs i slutet av maj

Ny partiordförande kommer att väljas i samband med Vänsterpartiets kongress i Västerås i slutet av maj. Nu är det upp till valberedningen att besluta om vilka kandidater det i slutändan kommer att stå emellan.

– Jag hoppas att det blir som år 2012 när vi hade fyra kandidater som reste runt och träffade medlemmarna. Vi fick då ett välgrundat diskussionklimat om vad vi ville se för typ av partiledare, säger Elias Lodin.

Elias Lodin har tidigare varit ordförande för Vänsterpartiet i Ludvika.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer