Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Carina Grip är frisör i Uppsala och jobbar på provision. Hon menar att operationen på Akademiska nu kostar henne totalt en månadslön, eftersom hon tvingas sjukskriva sig ytterligare två veckor från jobbet. Foto: Märta Gross Hulth/SVT

Uppsalafrisören Carina Grip går back på grund av inställd operation

Uppdaterad
Publicerad

Frisören Carina Grip är en av de cirka 100 patienter vars operation ställts in till följd av att Akademiska sjukhuset inte får fulla leveranser av förbrukningsmateriel. Eftersom hon jobbar på provision blir det en dyr historia för henne.

– Nu är det tomt i kalendern, säger Carina Grip som jobbar på en frisersalong i centrala Uppsala. Hon sysselsätter sig för tillfället mestadels med att hjälpa kollegorna.

I vintras körde hon omkull på cykeln och bröt benet på tre ställen. En metallplatta och några skruvhuvuden skulle opererats bort i går, men nu är operationen flyttad till slutet av oktober.

– Jag får boka om mina kunder igen. Det känns respektlöst mot dem, säger hon.

I klippet ovan hör du Carina Grip berätta om hur det även drabbar henne ekonomiskt.

Ställs in under fyra dagar

Totalt är det närmare 100 planerade operationer som ställs in under fyra dagar, till följd av att den nya distributören Apotekstjänst AB inte kunnat leverera kompletta beställlningar.

Apotekstjänst AB har erbjudits att kommentera Carina Grips situation, men tackat nej.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kaoset kring sjukvårdsleveranserna

Mer i ämnet