Olyckan utanför Tierp komme rinte att hamna i rätten eftersom den misstänkte bilföraren har avlidit. Foto: Magnus Hellström/SVT

Utredning om Tierpsolycka nedlagd

Publicerad

Polisutredningen om olyckan utanför Tierp förra sommaren, då flera barn blev påkörda och skadades, har lagts ned. Orsaken är att den misstänkte bilföraren är död.

– Han var gammal och har avlidit, så därför har jag lagt ned ärendet, säger åklagare Maja Kullinger som lett utredningen.

Det var den 1 augusti 2017 som en bilist körde på sex barn som ska ha lekt vid sidan av vägen. Fyra av dem fördes till sjukhus, två av dem hade allvarliga skador.

TRAFIKOLYCKAN UTANFÖR TIERP

Föraren chockades och det dröjde innan han kunde förhöras av polis eftersom hans hälsotillstånd inte tillät det. Senare har förhör hållits med föraren, som var misstänkt för vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada. Men i och med att han nu avlidit så kommer det alltså inte att bli någon rättegång.

– Den enda konsekvensen av det är att ingen kommer att lagföras för det här. Rent ekonomiskt brukar det inte bli fråga om skadestånd i den här typen av mål, utan det brukar bli en försäkringsfråga, säger Maja Kullinger.

Olycksbilen undersöktes av polisens tekniker, som inte hittade något fel på den.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

TRAFIKOLYCKAN UTANFÖR TIERP

Mer i ämnet