Polisen har inte delgivit föraren någon brottsmisstanke, men fler förhör återstår för att ta reda på omständigheterna runt olyckan utanför Tierp där sex barn blev förda till sjukhus efter olyckan. Foto: Magnus Hellström/SVT

Föraren inte misstänkt för brott i nuläget

Uppdaterad
Publicerad

Bilföraren som körde på flera barn i olyckan utanför Tierp har ännu inte blivit delgiven någon misstanke om brott. Två barn skadades allvarligt i olyckan och vårdas på Akademiska sjukhuset.

Anledningen är att omständigheterna runt olyckan fortfarande är mycket oklara, enligt polisen.

– Vi har bara kunnat hålla ett mycket kort förhör med mannen, han var chockad. Det kommer att hållas flera förhör i ett senare skede, säger Christer Nordström, presstalesperson på Uppsalapolisen.

Efter den tragiska olyckan där sex barn skadades, i åldrarna mellan 3 till 11 år, uppstod tumult och anhöriga till de påkörda barnen ska ha gett sig på föraren.

Två barn, en sjuårig flicka och en fyraårig pojke vårdas fortfarande för allvarliga skador. Tillståndet ska enligt sjukhuset vara stabilt för de båda. De barn som blev lindrigt skadade har fått lämna sjukhuset.

TRAFIKOLYCKAN UTANFÖR TIERP

– Föraren ska ha fått en smäll, och det har upprättats en anmälan om misshandel. Mannen ska ha fått en svullnad i ansiktet, säger Christer Nordström, presstalesperson på Uppsalapolisen.

Enligt uppgifter till polisen så ska barnen ha lekt på eller vid sidan av vägen med en eldriven leksakstraktor när olyckan inträffade. Uppgifter som inte är bekräftade.

Inte misstänkt för brott

Föraren, som är i 80-årsåldern, ska ha varit ha varit chockad, och det fanns inga förutsättningar för polisen att hålla längre förhör med mannen under gårdagen.

– Vi har bara kunnat hålla ett mycket kort förhör med mannen. Det kommer att hållas flera förhör i ett senare skede.

I samband med olyckan har det upprättats två anmälningar om vållande till kroppsskada och grov vårdslöshet i trafik.

Är föraren misstänkt för något brott i samband med olyckan?

– Vi har upprättat anmälningar kring händelsen. I nuläget är ingen formellt delgiven brottsmisstanke. Det här sker rutinmässigt när det gäller den här typen av allvarliga olyckor. Utredningen får fortsättningsvis visa om det går att på något sätt styrka brott.

– Förarens bil är omhändertagen för teknisk undersökning. För att kunna utesluta att det är tekniska problem som har förorsakat olyckan.

LÄS MER: Socialchefen: ”Vi är beredda att rycka ut”

Vad har mannen berättat?

– Det kan jag inte gå in på. Det var som sagt ett mycket kort förhör. Han har lämnat en kort berättelse om hur han har uppfattat olyckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

TRAFIKOLYCKAN UTANFÖR TIERP

Mer i ämnet