Foto: SVT

Inget tekniskt fel på olycksbilen

Uppdaterad
Publicerad

Den tekniska undersökningen av den bil som var med i olyckan där sex barn kördes på utanför Tierp är nu klar. Enligt polisen var det inget tekniskt fel på bilen. Vidare berättar Uppsalapolisen att mannen som framförde bilen ännu inte är hörd.

Uppsalapolisen är nu klara med den tekniska undersökningen av den olycksbil som körde på flera barn utanför Tierp för omkring en vecka sedan. Enligt polisen visar undersökningen att bilen var felfri.

– Bilen uppvisade inga fel som på något sätt kan ha orsakat olyckan, säger Uppsalapolisens Christer Nordström.

TRAFIKOLYCKAN UTANFÖR TIERP

Olyckan inträffade i anslutning till att en grupp barn lekte vid väggrenen av en landsväg. Däremot är det i nuläget oklart exakt hur olyckan inträffade.

LÄS MER: Barn lekte vid vägen – blev påkörda

Två fortfarande kvar på sjukhus

Två barn, en sjuårig flicka och en fyraårig pojke vårdas fortfarande på Akademiska för sina skador. Tillståndet ska enligt sjukhuset vara stabilt för de båda. De barn som blev lindrigt skadade har fått lämna sjukhuset.

LÄS MER: De hörde olyckan – hittade flicka i diket

Mannen som framförde fordonet är däremot fortfarande ännu inte hörd.

– Inget förhör har hållits med honom. Han chockades svårt, säger Christer Nordström.

Mannen är i nuläget inte misstänkt för något brott.

– Utredningen av olyckan fortsätter. Närmast kommer man fortsätta undersöka olycksplatsen, samt höra föraren när hans tillstånd tillåter. Han är inte misstänkt för något brott i nuläget och heller inte frihetsberövad.

LÄS MER: Pappan till skadade barnen: ”Barnen flög i luften”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

TRAFIKOLYCKAN UTANFÖR TIERP

Mer i ämnet