Foto: Magnus Hellström/SVT

Pappan till skadade barnen: ”Barnen flög i luften”

Uppdaterad
Publicerad

Pappan skyndade sig hem när han fick höra att barnen blivit påkörda.

Nu berättar han om olyckan utanför Tierp där sex barn blev påkörda och där två av dem skadades allvarligt.

– När jag kört 500 meter sa min pojke att jag skulle köra tillbaka. Jag åkte tillbaka och hittade henne där, säger pappan till Arbetarbladet.

Det var i tisdags som en billist ska ha kört på sex barn som lekte utmed en väg utanför Tierp.

Två barn, en sjuårig flicka och en fyraårig pojke vårdas fortfarande för allvarliga skador på Akademiska sjukhuset. Tillståndet ska enligt sjukhusets kommuniké vara stabilt för båda. De lindrigt skadade barnen har fått lämna sjukhuset.

TRAFIKOLYCKAN UTANFÖR TIERP

Barnen flög upp i luften

Pappan till tre av barnen som skadades lindrigt i olyckan, berättar för Arbetarbladet att fyra barn åkt på leksakstraktorn och att två barn puttat på, när bilföraren kört mot dem. Enligt honom har barnen berättat hur alla flyger i luften av smällen.

– Vi är här och hälsar på min bror och ska plocka lite blåbär, säger pappan till tidningen.

LÄS MER: Sex barn påkörda utanför Tierp

Han berättar hur han skyndade sig hem på tisdagen när han fått höra att barnen blivit påkörda. När han kom fram så hittade han fyra av dem och åkte raka vägen till akuten i Tierp. Men snart fick han vända om, då den sjuåriga flickan, som skadades allvarligast var kvar.

– När jag kört 500 meter sa min pojke att jag skulle köra tillbaka. Jag åkte tillbaka och hittade henne där.

”Naturligt att leka vid väg”

Några dagar efter olyckan berättar pappan att hans döttrar fortfarande är i smärtor efter olyckan och oroade över hur de ska gå för deras vänner och syskon.

Men varför lekte barnen på vägen?

– Det är naturligt att barn leker på en väg en stund och går hem igen, så gör alla barn berättar pappan för Arbetarbladet.

LÄS MER: De hörde olyckan – hittade flickan i diket

Polisen har i nuläget inga fler uppgifter runt själva händelsen kring olyckan då man inte kunnat hålla mer än ett kort förhör med föraren – som i nuläget inte är misstänkt för något brott, men en anmälan om vållande till kroppsskada och grov vårdslöshet i trafik är upprättad.

En teknisk undersökning av bilen ska vara påbörjad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

TRAFIKOLYCKAN UTANFÖR TIERP

Mer i ämnet