Foto: SVT

Utvisningshotad familj väntar fortfarande på svar

Uppdaterad
Publicerad

Familjen Keshishian-Gizirian i Enköping har väntat i ett och halvt år på svar på om dottern Ann Mari får uppehållstillstånd. Tidigare skulle halva familjen utvisas. Nu lever familjen i ständig väntan.

Ann Mari Keshishian är ett och ett halvt år och bor med sin familj i Enköping. Sedan hon föddes har familjen väntat på svar om hon får uppehållstillstånd eller inte.

– Varje dag lever vi med depression och stress. Vi har inget normalt liv för våra barn i Sverige. Och vi kom till Sverige för att att ge våra barn ett normalt och tryggt liv eftersom det ligger långt från Mellanöstern och katastroferna där, säger Alina Gizirian.

Halva familjen skulle tvingas ur landet

Förra sommaren berättade vi om att halva familjen hotades av utvisning. Pappan Hrach Keshishian som har uppehållstillstånd och flydde från Syrien till Sverige ett år innan de andra, och Ann Mari, som är född i Sverige, skulle få vara kvar.

Men Alina Gizirian och de två tonåriga sönerna och som alla tre saknar giltiga id-handlingar skulle tvingas lämna Sverige, som Enköpingsposten var först med att rapportera om.

Inget svar

Men Migrationsverket stoppade utvisningsbeslutet i väntan på svar på utredningen om Ann Maris uppehållstillstånd förra sommaren. Sedan dess har inget hänt.

– Vi hoppas på ett lyckligt slut precis som i sagorna. För den här situationen gör oss sjuka, psykiskt och mentalt. Det var inte därför vi kom hit. Vi vill ha en bättre framtid för oss och våra barn, Alina Gizirian.

TV: Se familjen berätta om sin situation

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.