Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du varför socialdemokraternas Hannes Nelander har med sig en sax, vilket godis centern vill locka med, och hur kommunen ser på att bötfälla partierna. Foto: SVT

Valaffischer kvar i Uppsala – trots att tillståndet gått ut

Uppdaterad
Publicerad

Valaffischer sitter kvar på flera platser runt om i Uppsala, trots att tillståndet hos kommunen gått ut.

– Det sitter någon enstaka här och där vilket gör det lätt att missa ibland, säger Hannes Nelander, ombudsman för Socialdemokraterna i Uppsala.

Den 18 september skulle alla valaffischer som satts upp i Uppsala vara bortplockade. Trots det sitter de kvar på flera platser.

– Vi tillsammans med de andra partierna har haft tusentals affischer uppe och nu sitter bara några få kvar. Många som sätter upp och plockar ner affischerna gör det ideellt och det är inte en jättestor organisation. Då kan det bli så att man missar några, säger Hannes Nelander (S).

Följ dina lokala nyheter om valet i Uppsala län 2022

Inte aktuellt med böter

Uppsala kommun har tagit emot ett fåtal felanmälningar med anledning av valaffischerna efter valet – och vissa har hört av sig direkt till partierna. Kommunen tar situationen med ro.

– Min uppfattning är att partierna tagit ner flertalet av affischerna. Det är mänskligt att man glömmer på vissa ställen, säger Roger Lindström, driftchef på Uppsala kommun.

I klippet hör du varför Hannes Nelander har med sig en sax, vilket godis centern vill locka med, och hur kommunen ser på att bötfälla partierna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Följ dina lokala nyheter om valet i Uppsala län 2022

Mer i ämnet