• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en industribyggnad på Kongahällavägen, mellan Björlanda och Säve flygplats, på Hisingen i Göteborgs kommun, Västra Götalands län, med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området inom en radie av 3 km att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Vänsterpartiet lämnar landstingsmajoriteten

Uppdaterad
Publicerad

Nu lämnar Vänsterpartiet landstingsmajoriteten i Uppsala län. Orsaken är bland annat att prissänkningen av månadskortet i kollektivtrafiken förmodas utebli.

Landstinget i Uppsala län har hittills styrts av en rödgrön koalition bestående av Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet. Nu väljer Vänsterpartiet att lägga fram en egen budget – och lämnar därmed landstingsmajoriteten.

– Vi är naturligtvis besvikna att vi inte kunde hålla ihop den här koalitionen, säger landstingsrådet Börje Wennberg (S).

I och med detta är inte länge Socialdemokraterna och Miljöpartiet i majoritet i landstinget. Börje Wennberg menar att man nu öppnar för samarbeten med de borgerliga partierna.

– Vi är öppna för diskussioner om breda överenskommelser, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Budgetkaos i Uppsala läns landsting

Mer i ämnet