Nybyggda Lindbackens skola i Uppsala har drabbats av en vattenläcka. Foto: Lotta Sandhammar/SVT

Vattenläcka på nybyggda Lindbackens skola

Uppdaterad
Publicerad

Nybyggda Lindbackens skola i Uppsala har drabbats av en vattenläcka. I nuläget är det oklart hur allvarliga skadorna är.

– Det verkar som att en rörkoppling har sprungit läck, säger Ingela Hamlin, grundskolechef.

Två våningar ska vara drabbade av vattenläckan som ska vara från plan tre. Rektorn ska vara på väg till skolan, samtidigt som lärarna ringer runt till elevernas föräldrar och informerar om läget.

– Det är ett tekniskt fel, och det verkar som att det är en rörkoppling som har sprungit läck, säger Ingela Hamlin, grundskolechef vid Uppsala kommun.

Enligt de första uppgifterna behövde skolans 220 elever stanna hemma.

– När personalen kom i morse var det väldigt oklart hur allvarlig den här skadan var och då sändes några elever hem. Nu har vi haft en teknisk besiktning av skolan och vi kan konstatera att vi kan hålla öppet idag, säger Ingela Hamlin.

Verksamheten kommer att omdisponeras till andra lokaler under dagen.

– De elever som har sänts hem kommer vi att kontakta och vi kommer även lägga ut information på Unikum, säger hon.

Nybyggda skolan öppnades i höstas

Enligt henne är det för tidigt att säga hur allvarliga skadorna är, men att det i nuläget kommer att ta flera dagar att sanera skolan efter vattenläckan.

Lindbackens skola öppnades i höstas och är helt nybyggd. Idrottshallen är ännu inte färdig utan byggnationer pågår fortfarande på området.

Skolan är alldeles nybyggd, hur har det här kunnat hända?

– Det vet jag ännu inte, det kan jag inte svara på, säger Ingela Hamlin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.