Många samlades för att diskutera hur oroligheterna ska lösas i Valsätra/Gottsunda. Foto: Privat

De tar krafttag mot oron i Valsätra och Gottsunda

Publicerad

I helgen träffades ett hundratal palestinska män från Valsätra och Gottsunda för att ta krafttag mot stökigheterna i området.

– Vi ska lösa de här problemen nu, säger Hesham El-Masry, som arbetar som fritidspedagog i Gotttsunda och deltog i krismötet.

Tanken med träffen var att få fram en lösning på hur man ska få bukt på narkotikaanvändningen, attackerna mot polisen och bilbränderna bland annat.

– Det har blivit värre den senaste tiden, även om det alltid går upp och ned, säger Hesham El-Masry som har daglig kontakt med ungdomarna via sitt jobb.

OROLIGHETER I GOTTSUNDA/VALSÄTRA

– Vi måste lyssna på våra barn, de som bråkar och eldar, säger Hesham El-Masry som vill finnas som stöd åt familjer med stökiga ungdomar.

– Jag kan till exempel försöka prata med barnen om du som förälder inte känner att du når dem, föreslår han.

Efter första mötet tändes ett hopp om lugn i Valsätra/Gottsunda.

– Det var fantastiskt och även några av ungdomarna var med. Vi får hjälpas åt med det här, säger Hesham El-Masry.

Ett annat initiativ från de boende i Valsätra/Gottsunda är gruppen som kallar sig Gottsundamammorna. De nattvandrar och träffar ungdomarna på kvällar och nätter för att förebygga bråk. Nästa möte som förmodligen blir efter jul, ska ske tillsammans med dem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OROLIGHETER I GOTTSUNDA/VALSÄTRA

Mer i ämnet