Flera vildsvin har rört sig inne i Uppsala den senaste veckan. (Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.) Foto: Thorbjörn Svensson

Vildsvinsdrama i Fyrisån i natt

Uppdaterad
Publicerad

Ett vildsvin ramlade i Fyrisån i strax efter klockan tre natt. En privatperson slog larm om att djuret höll på att drunkna.

En polispatrull åkte till platsen, i höjd med Flustret. Patrullen höll koll på vildsvinet innan en eftersöksjägare anlände. Klockan kvart i fem på morgonen fick dramat ett tråkigt slut för djuret.

– Nu är det i vildsvinshimlen. Det avlivades och patrullen och jägaren lyckades också baxa upp det ur ån, trots att det var ett fullvuxet vildsvin den här gången, säger Daniel Ågren, polisens RLC-befäl.

VILDSVIN I UPPSALA LÄN

I helgen rörde sig en flock vildsvin inne i centrum och i samband med det trillade en vildsvinskulting i ån, som kunde räddades av allmänheten. Det rapporterade UNT om.

LÄS MER: Så gör du om du möter ett vildsvin

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VILDSVIN I UPPSALA LÄN

Mer i ämnet