Stort polispådrag efter skottlossningen på pizzerian i Uppsala. Foto: Läsarbild

Vittne: Ett lugnt område

Uppdaterad
Publicerad

Efter en skottlossning på en pizzeria i Uppsala skadades två personer, varav den ena ska ha träffats av misstag. 30 personer befann sig på pizzerian när skottlossningen skedde. Ett vittne som åkte förbi platsen strax efter dådet är pizzerian en lugn plats i vanliga fall.

Ett vittne som bor i närheten säger till SVT Nyheter att hon åkte förbi strax innan 21 och såg två polisbilar utanför pizzerian.

– När vi åkte tillbaka en halvtimme senare var det fullt pådrag. De höll på att spärra av halva gatan och när vi parkerat frågade vi vad som hänt. Svaret blev att det varit skottlossning inne på pizzerian.

Skjutningen på pizzerian i Flogsta

Vanligtvis lugnt

Vittnet säger till SVT Nyheter att hon timmar efter skottlossningen hörde och såg en helikopter kretsa över platsen och polisen uppger att man har en helikopter på plats.

Enligt vittnet är området vanligtvis är lugnt.

– Det bor mycket studenter här och pizzerian är väldigt populär. Men det har aldrig såvitt jag minns hänt något liknande. När vi åkte förbi första gången var lokalen full av folk och vi såg att polisen pratade med människor på platsen när vi åkte tillbaka.

Händelsen rubriceras som försök till mord. Polisen arbetar på platsen och påbörjade under natten en teknisk undersökning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutningen på pizzerian i Flogsta

Mer i ämnet