Jens Holm (V) har polisanmält riksdagskollegan Emma Wallrup (V). Foto: TT

Wallrup tror på snar lösning av V-konflikt

Uppdaterad
Publicerad

V-riksdagsledamoten Emma Wallrup tror att stormen som hon står mitt i snart kommer att ha blåst över.

Det är konflikten mellan partikamraterna och riksdagsledamöterna Jens Holm och Emma Wallrup som skakar Vänsterpartiet. Jens Holm har polisanmält Emma Wallrup för trakasserier, bland annat för att hon skickat många mail till honom.

Vad kan du säga om innehållet i de mail du skickat till partikamraten Jens Holm.

Trakasserianklagelserna mot Emma Wallrup

– Jag ber om en bättre kommunikation och samtal.

Och det slutat med att han anmält dig för trakasserier?

– Ja.

Hur kommer det här sig?

– Vi har ju många konflikter nu, och vi använder fel metoder för att lösa konflikterna i partiet. Konflikterna blir större i stället för att läka.

Hur tror du att väljarna resonerar?

– Jag tror att de kan tolka det som att vi valt en lite tokig konflikthanteringsmodell. Vi kommer att lösa det här...det handlar om vanliga mänskliga problem.

Tunga namn hoppar av i protest

De vanliga mänskliga problemen som riksdagsledamoten Emma Wallrup från Uppsala talar om har alltså lett till en polisanmälan från partikollegan Jens Holm om ofredanden, ovälkomna närmanden som ska ha pågått under lång tid. I Uppsala län har bland andra vice distriktsordförande Yekbun Alp och distriktsordförande Lars Thor valt att avgå i protest mot Emma Wallrup. Båda två har gått ut med att de saknar förtroende för Emma Wallrup, som efter interna val toppar Uppsala läns riksdagslista inför valet i höst.

När tror du att partiet kan ägna sig mer åt sakfrågor och mindre åt den här konflikten?

– Redan nästa vecka, vi jobbar på bakom kulisserna – också med politiken, säger Emma Wallrup.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Trakasserianklagelserna mot Emma Wallrup

Mer i ämnet