Ytterligare en man har häktats i utredningen av mordet i Hjälstaviken. Foto: Pontus Stark/SVT

Ytterligare en misstänkt för inblandning i mordet i Hjälstaviken

Uppdaterad
Publicerad

Utredningen kring mordet i Hjälstaviken – där en man hittades död i april – växer och närmar sig åtal. Nu har ytterligare en person häktats misstänkt för inblandning.

Den misstänkte mannen, som är 45-årsåldern, efterlystes i början av förra veckan och greps dagen efter. Sedan i fredags sitter han häktad misstänkt för grovt skyddande av brottsling – vilket han nekar till.

– Han har band till andra misstänkta i ärendet, säger åklagare Lina Elfwing, som leder förundersökningen.

Mordet i Hjälstaviken

– Utan att gå in på hans misstanke så handlar det om att förhindra att brott utreds, antingen genom att hjälpa till att gömma undan någon eller undanröja bevis.

Nya häktningar

Sedan tidigare sitter fem personer, fyra unga bröder och en 15-årig flicka, misstänkta för själva mordet i naturreservatet i Enköping. Två av dessa omhäktades i förra veckan, övriga tre ska få en ny prövning av tingsrätten på tisdagen.

Utredningen börjar nu enligt åklagaren nå sitt slut, men det är för tidigt att uttala sig om när ett åtal kan tänkas lämnas in, menar Lina Elfwing.

– Det kan jag inte svara på idag, säger hon.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet nedan: 60 sekunder om mordet i Hjälstaviken. Foto: SVT/Storyblocks

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Hjälstaviken

Mer i ämnet