Selma Yohannes Foto: SVT

16-åriga Selma ska ha blivit motarbetad av sin gode man

Publicerad

Det är Aftonbladet som i sin granskning ”200 sekunder” av fallet Selma kan avslöja nya detaljer om hur hennes gode man agerat.
– Det är bland det värsta jag har sett, säger Selmas advokat Emelie Hillert.

16-åriga Selma Yohannes kom till Sverige från Libyen 2011 och nu är hon, utan sin familj, utvisad till Italien där hon sitter på ett tillfälligt boende utan att känna någon. Fallet har väckt stor uppmärksamhet och SVT Nyheter Värmland har följt händelsen.

Aftonbladet kunde i början av veckan presentera nya detaljer ur en mejltråd där den gode mannen skriver: ”Flickorna är säkert skickade hit för att få PUT (permanent uppehållstillstånd reds. anm.) och sedan skulle mamma söka på anhöriginvandring”.

Advokaten kritisk

Selma Yohannes advokat Emelie Hillert är djupt kritisk till den gode mannen beteende och till utvisningen.

– Selma var tidigt missnöjd med sin gode man och jag höll med, det är bland det värsta jag har sett gällande gode män, säger hon till Aftonbladet.

Hon har också skrivit ett pressmeddelande om händelsen.

– Den gode mannen ska bara ha Selmas bästa för ögonen. Hon är förordnad för att hjälpa Selma, inte stjälpa henne. 

Det framgår också i pressmeddelandet att advokaten anser att den gode mannens agerande kan ha haft inverkan på vad som beslutades i Selmas ärende.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Utvisningen av Selma

Mer i ämnet