20 jobb riskerar försvinna från Nordic Paper i Säffle

Uppdaterad
Publicerad

Nordic Paper har idag beslutat att inleda fackliga förhandlingar som gäller en omstrukturering av produktionen vid bolagets anläggning i Säffle. Avsikten är att upphöra med massaproduktionen.

Tanken är att produktionen av pappersmassa i Säffle ska upphöra i slutet av det här året och istället ersättas med externt inköpt massa. Nordic Papers bedömning är att bemanningen kommer att minska med cirka 20 arbetstillfällen.

I samband med omgörningen vill man också investera 70 miljoner kronor i anläggningen för att öka produktionskapaciteten för naturliga greaseproofpapper.

– Anläggningen har en lång historia med massaproduktion och genom att omstrukturera produktionen enligt förslag skulle vi utöka vår konkurrenskraft och säkra vår position som världsledande producent av greaseproofpapper, säger Anita Sjölander, vd för Nordic Paper i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.