Nordic Paper, med flera fabriker i Värmland, säljs till ett kinesiskt företag. Foto: SVT

Erbjuder anställda att jobba inom vården med bibehållen lön

Publicerad
Efter det dagliga corona-avstämningsmötet i ledningsgruppen kände de ansvariga för koncernen att man vill göra något för att hjälpa till under rådande pandemi. Det mynnade ut i ett erbjudande om att den som vill får jobba inom vården med bibehållen lön.
– Det är helt frivilligt och jag har ingen aning om hur stor andel utbildad vårdpersonal vi har anställda eller hur många som kommer att nappa, säger kommunikationsdirektör Marie Stenquist.

Erbjudandet gäller alla de runt 600 anställda inom koncernen på orterna Säffle, Åmotfors, Bäckhammar i Kristinehamn samt norska Greåker. Hur utlåningen av de anställda exakt ska gå till får man utforma efter hand.

– Det beror på hur länge den anställde vill vara ”utlånad” samt hur våra behov ser ut.

I nuläget är personalsituationen under kontroll inom koncernen – trots coronaläget.

– Det är många som jobbar hemifrån. Vi som inte måste vara åp plats kan ju lika gärna göra det för att de som verkligen måste befinna sig på plats kan göra så.

Nordic Paper har även fått munskydd skickade till sig av sina kinesiska ägare, något som har skänks till hemsjukvården i Kristinehamn. Några kinesiska kunder har även gett bort medicinska andningsmasker – vilka också har gått till sjukvården i Kristinehamn.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet