Ett stort område spärrades av längs med den gamla järnvägen i Årjäng efter att mannen varit försvunnen i ett antal dagar och polisen misstänkte mord. Foto: Rino Rotevatn/SVT

Inget misstänkt mord i Årjäng – utredningen nedlagd

Uppdaterad
Publicerad

Den avlidne man som hittades i Årjäng i helgen är 43-åringen som varit anmäld försvunnen sen en månad tillbaka. Misstankarna om mord läggs ned.

– Platsen han anträffades på är logisk, dessutom tyder allt på att det är han. Det finns ingenting på att kroppen är utsatt för brott, säger polisens presstalesperson Mats Öhman. 

Det är fortfarande inte helt slutgiltigt bekräftat att det är den 43-årige mannen som hittades död den 12 juni i Årjäng. Men allting tyder på det, delvis utifrån kläderna som den avlidne mannen hade på sig. Hans anhöriga har blivit underrättade.

Varför har det varit så svårt att identifiera honom?

– Det beror lite på hur han ligger och att det har gått några dagar. Det är ju varmt, säger Mats Öhman.

Svaga misstankar från början

Inledningsvis misstänktes mannen ha blivit kidnappad eller mördad, eftersom man då inte såg någon direkt förklaring till varför han plötsligt försvann.

Men, enligt åklagaren, Niclas Wargren, har brottsmisstankarna varit svaga under hela utredningen. Han skriver i ett pressmeddelande:

”Vid påträffandet kunde heller ingenting iakttas som talade för det. Platsen som sådan och det sätt på vilket mannen låg talar snarare för motsatsen. Genom den rättsmedicinska undersökningen som gjorts så här långt har det också kunnat konstateras att inga skador finns som talar för att han har utsatts för något våld.”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer