En ambulanshelikopter var på plats i samband med sökandet efter pojken. Foto: Jenny Eriksson/SVT

Försvunne femårige pojken i Hagfors hittad död

Uppdaterad
Publicerad

Den femårige pojke som försvann från ett HVB-hem i Hagfors under tisdagsmorgonen har hittats avliden. Polisen utreder nu vållande till annans död.

Pojken försvann från ett HVB-hem i Hagfors på tisdagsmorgonen och sågs vid liv senast strax före klockan sju i morse.

En stor sökinsats från polisen och räddningstjänsten inleddes och snabbt fokuserades sökandet till Uvån vid Älvstrandens bildningscentrum.

Femåringen som hittades död i Hagfors

Vid 11-tiden kunde SVT Nyheter Värmlands reportrar på plats rapportera att räddningstjänsten och polisen hade avvecklat insatsen vid Älvstrandens bildningscentrum.

Hittades avliden

Klockan 13.20 gick polisen ut med att pojken under sökarbetet har hittats avliden. Anhöriga har underrättats.

Polisen kommer nu utreda omständigheterna kring pojkens försvinnande. De utreder ärendet som ett dödsfall med rubriceringen vållande till annans död. Det finns ingen skäligen misstänkt.

– Jag tänker inte kommentera något kring orsaken till att det här har hänt just nu. De inblandades sorg överskuggar allt annat som är relevant, säger polisens presstalesperson Kenneth Johannesson.

Vet du mer? Tipsa oss!

Hör av dig till våra granskande reportrar med ett mejl direkt till:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Femåringen som hittades död i Hagfors

Mer i ämnet