Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
700 dansare tävlade om titlar i sex discipliner i tävlingen Rocksulan i Karlstad i helgen. Foto: Håkan Wikström

700 tävlade om danstitlar i Karlstad: ”Helt fantastiskt”

Uppdaterad
Publicerad

700 dansare från hela Norden, bland annat ett 50-tal från Värmland, kom till Karlstad i helgen för att tävla om titlarna i Rocksulan GP. Bland annat regerande svenska mästarna i bugg, Karl Lettenström och Bettan Lindström från Karlstad.

Efter triumfen på SM har det varit motigt för regerande mästarna från Karlstad.

– Vi har inte tävlat på ett halvår, så målsättningen med den här tävlingen är att kvalificera sig till SM, säger Karl Lettenström, strax innan paret ger sig ut på dansgolvet för kvalomgång.

700 – från hela norden

Under helgen gör 700 dansare från hela Norden upp i sex discipliner under två tävlingsdagar. Under lördagen i Rocksulan GP, under söndagen i Rocksulesnurren.

– Det är helt fantastiskt att vi har så många dansare på plats, säger Therese Olsson, tävlingsgeneral, och fortsätter:

– Vi har dansare på plats från bland annat Finland och Norge. Extra kul att vi har ett 50-tal från Värmland varav cirka 40 är från hemmaklubben.

Sug att tävla

Rocksulan GP är en av de första tillfällena i år för tävlingsdansarna på elitnivå att just tävla. Tävlingar har ställts in efter att förbund och domare har varit oense om ersättningar.

– Det märks att det finns ett sug och det gör att startfältet är större än normalt, säger Karl Lettenström.

Se regerande mästarna Karl Lettenström och Bettan Lindström dansa i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.