Natten till den 22 juni larmades polisen till Frykenbadens camping i Kil och i en husvagn hittades en 76-årig kvinna livlös. Hennes 77-årige make greps och häktades misstänkt för mord.

77-åring åtalas för mord på sin fru

Uppdaterad
Publicerad

En 77-årig man åtalas nu för mord på sin fru i deras husvagn i Kil i juni. Enligt åtalet dog kvinnan av strypning alternativt kvävning.

Natten till den 22 juni larmades polisen till Frykenbadens camping i Kil och i en husvagn hittades en 76-årig kvinna livlös. Hennes 77-årige make greps och häktades misstänkt för mord, men har hela tiden nekat till brott. Mannens beskrivning är att de bråkade och att han agerade i självförsvar. Men hans samtal till SOS visar enligt åklagaren att han erkänner att han strypt frun och att han inte ville göra något återupplivningsförsök.

Avsevärt påverkad

Enligt åtalet ska vittnen ha uppgivit att det under kvällen varit en konflikt mellan makarna. Mannen uppges också ha varit avsevärt påverkad av alkohol och ska ha ramlat flera gånger. Ett vittne har uppgivit att han gjort iakttagelser av bråk och röster från parets husvagn natten mellan 21-22 juni.

Campingmord

”klarar inte av en häktning”

Den 25 juni hölls häktningsförhandlingen som blev känslofylld där både anhöriga och den misstänkte fällde tårar. Försvarsadvokaten Mats Hellman hävdade då att mannen på grund av sjukdom inte skulle klara av en häktning och att mannen kunde bo i sin bostad eftersom det inte finns risk för att han skulle fly landet. Men kammaråklagare Rebecka Hällgren tryckte på brottets allvarliga art och att det fanns risk för att mannen skulle kunna försöka undanröja bevis. Rätten gick på Hällgrens linje och mannen blev kvar i häktet.

I åtalet menar kammaråklagare Rebecca Hällgren att mannen begick gärningen med uppsåt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Campingmord

Mer i ämnet