Hör Lars Hedelin från polisen berätta om mordet på campingen i Kil. Foto: SVT

Man anhållen misstänkt för mord på kvinna på camping

Uppdaterad
Publicerad

En man i 70-årsåldern har anhållits på sannolika skäl misstänkt för mord på en kvinna i samma ålder. Det misstänkta mordet ska ha skett under natten till måndagen på Frykenbadens camping i Kils kommun.

– Vi fick in larmet 01.11 och åkte ut och hittade då en livlös kvinna. Återupplivning påbörjades, men det gav inte resultat, säger Lars Hedelin, presstalesperson på polisen i Bergslagen.

– Det är avspärrat runt en husvagn och ett förtält här. Vi har pratat med grannarna i husvagnen bredvid som säger att de hörde bråk från husvagnen under natten. De säger också att det var mannen själv som ringde in och larmade, säger Karin Mannberg, reporter på SVT Nyheter Värmland.  

Campingmord

Mannen greps på platsen

Att det skulle vara den misstänkte mannen själv som larmat bekräftas dock inte av polisen.

– Det kan jag inte säga just nu, säger Lars Hedelin.

Har den misstänkte mannen och den avlidna kvinnan någon relation?

– Det kan jag inte heller kommentera. Det är så tidigt nu, men vi återkommer med mer information så snart vi kan, säger Lars Hedelin.

Kan du säga något om motivet?

– Nej, vi vet inte det. Oklart.

Den misstänkte mannen greps på platsen och området är avspärrat för teknisk undersökning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Campingmord

Mer i ämnet