Adam Alsing död i sviterna av corona

Uppdaterad
Publicerad

Programledaren Adam Alsing har avlidit i sviterna av covid-19, uppger hans familj för TT. Han blev 51 år gammal.

Adam Alsing, som är född och uppvuxen i Karlstad, har varit programledare för flera stora tv- och radioprogram genom åren.

”Det är med stor sorg och enorm saknad vi tvingas meddela att vår älskade Adam inte längre finns med oss. Efter ett par veckors kamp mot covid-19 avled Adam under onsdagen”, skriver Alsings anhöriga i ett uttalande.

Adam Alsing 1968-2020

Trogen Färjestadssupporter

Adam Alsing var trogen Färjestadssupporter trots att han flyttat från Karlstad. Hockeylegendaren Håkan Loob var god vän med Adam Alsing.

– Han var barnvakt åt mina barn när han var 15, 16, 17 år gammal och vi kände varandra väl. Men jag vill egentligen inte kommentera det här mer. Jag är alldeles chockad, säger Håkan Loob till SVT Nyheter Värmland.

”Jag kan nästan inte ta in det”

Ett av Adam Alsings första TV-uppdrag var som programledare för programmet ”Tur i kärlek” tillsammans med Agneta Sjödin.

– Han var mer erfaren och tog verkligen hand om mig, han var stabil att stå bredvid. Det känns så chockartat att det här har hänt, jag kan nästan inte ta in det. Jag tänker på hans familj, säger Agneta Sjödin till TT.

Adam Alsing blev 51 år gammal.

Fakta: Adam Alsing

Född 1968 i Karlstad.

Var programledare förbland annat ”Tur i kärlek”, ”Adam”, ”Big brother”, ”Adam live” och”Arga snickaren med Adam Alsing” i tv.

I radio hördes han blandannat i programmen ”Rix morronzoo” på Rix FM och ”Äntligen morgon”på Mix Megapol. Gjorde podcasten ”Adam och kompani” tillsammans medVanessa Falk och Daniel Breitholtz.

Källa: TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Adam Alsing 1968-2020

Mer i ämnet