Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Åklagare Cecilia Aronsson yrkar på att den 20-årige mannen som står åtalad för mordet på sin 69-åriga kvinnliga lärare i Kil, ska dömas till fängelse i 16 till 18 års fängelse för mord. Foto: Fredrik Bergvall/SVT

Åklagare yrkar på upp till 18 års fängelse för mordet i Kil

Uppdaterad
Publicerad
Åklagare Cecilia Aronsson yrkar på att den 20-årige mannen som står åtalad för mordet på sin 69-åriga kvinnliga lärare i Kil, ska dömas till fängelse i 16 till 18 år för mord samt utvisning.
– Han uppfattade situationen felaktigt, han var i ett nödläge, säger mannens försvarare Anders Olsson till SVT.

Olsson anser att mannen ska dömas för grov misshandel och vållande till annans död alternativt dråp.

Relationen mellan de två ska enligt åklagaren ha utvecklats till något mer än bara en vänskaplig relation. Enligt hans försvarsadvokat har 20-åringen känt sig utnyttjad av den 69-åriga kvinnan.

Ströps i sitt hem

Den 69-åriga kvinnan hittades död i sin bostad den 27 juni år. Den 20-årige mannen kunde gripas i närheten av kvinnans bostad efter att han ringde själv 112.

I förhör berättar 20-åringen, som vid tidpunkten för brottet var 19 år, hur han ströp kvinnan, som var hans lärare, till döds.

”Väldigt gedigen utredning”

Mannen har genomgått en rättpsykiatrisk undersökning, men enligt Rättsmedicinalverket lider han inte av en allvarlig psykisk störning.

– Det är ett fruktansvärt mord som begåtts mot en helt försvarslös kvinna. Det är en väldigt gedigen utredning som har gjorts så jag kan inte se annat än att det här ska leda till en fällande dom, sa målsägandebiträdet för kvinnans anhöriga, Thomas Bodström, under den första rättegångsdagen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Misstänkt mord på volontär i Kil

Mer i ämnet