Mannen ringde själv in till SOS och berättade att något hade hänt. Foto: David Hårseth

Kilsmordet överklagas till HD

Uppdaterad
Publicerad

Den man som dömts för att ha mördat en 69-åring kvinna i Kil, överklagar hovrättens dom till Högsta domstolen. Den dömdes försvarare yrkar att HD meddelar prövningstillstånd och dessutom sänker fängelsestraffet.

Advokaten anser att det finns flera faktorer som gör att målet bör omprövas – bland annat hur stor reduktion av straffvärdet det kan ge att ha en psykisk störning samt att man anger sig själv frivilligt.

Eftersom målet rör flera renodlade rättsfrågor, och överklagandet avser just dessa, tycker advokaten att målet är lämpligt som prejudikat.

Mannen dömdes i tingsrätten till fängelse i elva år och utvisning. Straffet förkortades i hovrätten till nio och ett halvt års fängelse.

Det var i somras som den 69-åriga kvinnan, som arbetade som volontär med att stötta asylsökande, hittades död i sin bostad i Kil.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Misstänkt mord på volontär i Kil

Mer i ämnet