Visa alla (2)
Visa alla (2)

Kilsmordet togs upp i hovrätten

Uppdaterad
Publicerad

Den 20-årige man som tidigare under hösten dömdes för mordet på en kvinna i Kil har nu hörts av hovrätten. Rättegången blev mer eller mindre en repris av tingsrättsförhandlingen, men fokuserade mer brottsrubriceringen och strafflängden.

Mannen dömdes av Värmlands tingsrätt till elva års fängelse och utvisning för mord, men överklagade domen till hovrätten. Det finns ingen ny bevisning i fallet så frågan för hovrätten kom att handla om straffets längd och om han dödat kvinnan med vilja eller av oaktsamhet.

Försvaret påstår att han handlade utan uppsåt att döda kvinnan och att han därför ska dömas för grovt vållande till annans död och därmed få ett kortare straff. Tre, fyra år, anser mannens advokat Anders Olsson.

Straffreducering

Åklagaren, å sin sida, menar att han visste vad han gjorde och vill att straffet ska skärpas. Hon menar att mannen inte ska ges någon straffreducering för att han angav sig själv, vilket tingsrätten bedömde.

– Polisen hade ju kunnat reda ut det här själva utan att han hade angett sig. Det var inte ett svårutrett brott och det är den bestämmelsen som den rabatten är tänkt att användas på, säger åklagare Cecilia Aronsson.

Hon menar också att mannen är äldre än han utger sig för att vara, och att han därför inte heller ska få någon ”ungdomsrabatt”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Misstänkt mord på volontär i Kil

Mer i ämnet