Den 20-årige man som Värmlands tingsrätt dömde för mord till elva års fängelse kom inte till Hovrättsförhandlingarna. Enligt försvarsadvokaten Anders Olsson berodde det på en kommunikationsmiss. Foto: Polisen/SVT

Överklagade domen: rättegång inställd

Uppdaterad
Publicerad

Gårdagens planerade förhandling i Hovrätten i Göteborg om mordet på en 69-årig kvinna i Kil i somras ställdes in. Orsaken var att den 20-årige man som Värmlands tingsrätt dömde för mord till elva års fängelse inte kom till Hovrättsförhandlingarna. Enligt försvarsadvokaten Anders Olsson berodde det på en kommunikationsmiss.

Den dömde 20-åringen hade hämtas från Salbergafängelset och förts till Kronobergshäktet i Stockholm. Men där var han kvar när förhandlingarna i Hovrätten skulle inledas i går morse i Göteborg.

Nu är nytt datum för förhandlingarna är måndag den 16 december.

Misstänkt mord på volontär i Kil

Båda parter har överklagat domen på elva års fängelse. Försvaret yrkar på kortare fängelsestraff.

– Han anser att han inte uppsåtligen tagit livet av kvinna, han vill ha ner fängelsestraffet, sa  mannens advokat Anders Olsson tidigare till SVT.

Åklagaren Cecilia Aronsson har anslutningsöverklagat och vill ha ett högre straff än elva år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord på volontär i Kil

Mer i ämnet