Åklagare Cecilia Aronsson. Foto: SVT

Åklagaren yrkar på sju års fängelse: ”Brottet är extra grovt”

Uppdaterad
Publicerad

Den 42-årige man som åtalats, misstänkt för att ha tänt eld på en bostadsfastighet i Rottneros i april, bör dömas till minst sju års fängelse.

Det yrkade åklagaren Cecilia Aronsson på när rättegången i tingsrätten avslutades på fredagen.

– Jag anser att det är styrkt att han anlagt branden och att motivet är hämd. Det drabbade helt oskyldiga personer, därför menar jag att brottet är extra grovt, säger Cecilia Aronsson.

Bör sättas på fri fot

Den åtalade 42-åringen nekar fortfarande till alla anklagelser och hans advokat, Bertil Moreau anser att bevisningen inte är tillräcklig för att fälla hans klient.

Mordbrand i Rottneros

– Det är mycket uppgifter fram och tillbaka, men var kommer de ifrån? Jag anser att åklagarens uppgifter inte är tillräckligt styrkta. Han bör försättas på fri fot, sa Bertil Moreau.

Förblir häktad

Tingsrätten beslutade, efter överläggningar, att den åtalade 42-åringen ska vara kvar i häkte. Han är alltså fortfarande på sannolika skäl misstänkt för grov mordbrand.

– Jag drar slutsatsen att han kommer att dömas, säger Cecilia Aronsson.

På torsdag nästa vecka avkunnas domen i tingsrätten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordbrand i Rottneros

Mer i ämnet