Arkivbild. Foto: Johan Nilsson / TT

Allvarlig trafikolycka på E18

Uppdaterad
Publicerad

En allvarlig trafikolycka inträffade på måndagseftermiddagen på E18 vid Holmedal mellan Årjäng och Töcksfors.

Enligt polisens presstalesman Stefan Wickberg handlar det om en frontalkrock mellan två bilar, flera personer ska vara allvarligt skadade.

Även en tredje bil är enligt Räddningstjänsten inblandad i olyckan. Troligen har den bilisten kört in i någon av de krockade bilarna bakifrån.

– Det är sju personer skadade, varav tre allvarligt, säger Stefan Wickberg.

Samtliga tre som är allvarligast skadade ska ha suttit i samma bil. Enligt polisen skedde olyckan mellan två norskregistrerade och en tyskregistrerad bil.

Flera ambulanshelikoptrar

Tre ambulanshelikoptrar har varit på plats, dels den värmländska, dels två ambulanshelikoptrar från Norge. Även polisen och fyra vägambulanser var på plats.

– Bogsering och sanering av vägen gjorde att det dröjde innan vägen kunde öppnas igen, säger Leif Kunell, räddningschef i beredskap på räddningstjänsten i Årjäng.

Vägen öppen

Polisen dirigerade om trafiken på mindre vägar under stoppet. Strax efter kl 18 meddelade Trafikverket att E 18 mellan Årjäng och Töcksfors öppnats för trafik igen.

Enligt räddningstjänsten skedde olyckan på en vägsträcka som är ganska olycksdrabbad.

– Det är väldigt mycket trafik på E18, konstaterar Leif Kunell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.