Rolf Sandberg, som ledde polisens förundersökning i fallet Kevin Foto: TT

Allvarliga hot riktade mot Rolf Sandberg

Uppdaterad
Publicerad

Poliskommissarie Rolf Sandberg ska ha fått ta emot hot efter SVT:s granskning av utredningen om mordet på 4-årige Kevin Hjalmarsson i Arvika -98. Hoten ska ha varit så allvarliga att Sandberg nu fått skyddad identitet.

Tidningen Arvika Nyheter har pratat med en person med insyn i fallet som bekräftar att hot ska ha riktats mot Rolf Sandberg. Vad hoten ska ha bestått av vill hen inte gå in på, men de ska ha riktats mot Sandberg via hans Facebooksida.

LÄS MER: Kevin-fallet öppnas på nytt

När SVT Nyheter Värmland ringer Skatteverket för att få ut uppgifter om Rolf Sandberg svarar de att han numera har skyddad identitet.

– Jag får inte ens upp en träff på honom. Det kan betyda att en person med det namnet inte finns eller att personen i fråga har skyddad identitet, säger personen som svarar på Skatteupplysningen.

För att få skyddad identitet måste man enligt Skatteverkets hemsida vara utsatt för ett ”allvarligt och konkret hot”.

LÄS MER: Vittne sa att bröderna inte var på mordplatsen

Polisen vill dock inte bekräfta att Rolf Sandberg ska ha blivit hotad eller gjort någon polisanmälan.

– Nej, jag vill inte säga något om det. Om det är så att en person behöver skyddsåtgärder så motverkar vi syftet med det genom att gå ut med den typen av information, säger Mats Nylén, kommunikationschef på Polisregion Bergslagen.

Bröderna pressades hårt under förhör, bland annat av Rolf Sandberg. Foto: SVT

Rolf Sandberg var polisens förundersökningsledare under utredningen om mordet på Kevin Hjalmarsson i Arvika. Både SVT:s Dokument Inifrån och tidningen Dagens Nyheter har granskat den sekretessbelagda förundersökningen och bland annat kommit fram till att pojkarna som pekades ut som skyldiga pressades hårt i förhör och att det inte finns något tydligt erkännande.

SVT Nyheter Värmland har sökt Rolf Sandberg men inte fått svar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Fallet Kevin

Mer i ämnet