Kommunen och entreprenören är inte eniga om kvaliteten på bygget av den nya gymnasieskolan i Kristinehamn, teknik- och innovationscenter. Foto: SVT

Allvarligt läge för skolbygget i Kristinehamn

Publicerad

Bygget av den nya gymnasieskolan i Kristinehamn går inte som planerat. Enligt en besiktning som gjordes i början av oktober är läget allvarligt, rapporterar P4 Värmland.

I somras stoppades bygget av den nya gymnasieskolan KTIC med omedelbar verkan. Miljö- och byggnadsnämnden ansåg att det fanns brister i konstruktionen och att det saknades handlingar.

Tre veckor senare fick byggarbetsplatsen öppna igen, efter att totalentreprenören ska ha redovisat för nämnden att byggnadens konstruktion är stabil. Det fanns dock fortfarande brister i knutpunkter och stag, men dessa skulle åtgärdas omgående.

Fuktproblem

Men, nu har en ny besiktning av bygget gjorts och där beskrivs läget som allvarligt. Enligt P4 Värmland ska entreprenören fortfarande inte kunna visa att stommen är stabil. Det ska också finnas ”utbredda fuktproblem”.

I en intervju med Värmlands Folkblad säger byggets projektledare att ”ingen fukt är inbyggd”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.