Hör vice kårordförande Barsha Yilmar och Sanna Berglöv från lärarstudentföreningen LÄSK berätta hur de nya studenterna kommer att välkomnas. Foto: SVT

Annorlunda nollning för Karlstads studenter

Uppdaterad
Publicerad

Höstterminen står inför dörren och snart kommer Karlstads Universitet fyllas med nya studenter. Introduktionen och den traditionsenliga nollningen kommer dock att behöva genomföras på ett annorlunda sätt. 

Det blir inga tusentals studenter på Gubbholmen i år. Istället kommer föreningarna att anordna aktiviteter i mindre skala, och mer utspritt.

– Vi väljer att inte ställa in utan att ställa om för att studenterna ska ha något att komma till. Det är viktigt att man får en introduktion, säger Barsha Yilmar, vice ordförande Karlstad Studentkår. 

I klippet berättar vice kårordförande Barsha Yilmar och Sanna Berglöv från lärarstudentföreningen LÄSK om hur de nya studenterna kommer välkomnas. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet