Foto: TT/CDC

Ännu ett coronafall i Värmland

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare en person i Värmland har på tisdagen konstaterats smittad av det nya coronaviruset.
– Vårt arbete med smittspårning fortsätter att ge resultat. Även detta fall har koppling till tidigare fall och den bussresa till norra Italien där de första fallen konstaterades, säger Ingemar Hallén, smittskyddsläkare, i ett pressmeddelande.

Runt 200 prover har tagits och alla konstaterade fall i länet har smittats utomlands eller varit i kontakt med personer som smittats utomlands. Ingen av de smittade uppges vara allvarligt sjuk.

– Var och en kan bidra till att förhindra att smittan sprids genom att vara noggrann med sin handhygien samt hosta och nysa i armvecket. Det är också viktigt att stanna hemma från jobbet när man är sjuk oavsett orsak. När det gäller coronaviruset ska man vid luftvägssymtom efter vistelse i riskområde, eller efter närkontakt med konstaterat fall, ringa 1177 för rådgivning, säger Ingemar Hallén.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet