Arvika mötte Lyckeby på hemmaplan och matchen slutade oavgjort. Foto: SVT

Arvikas slutspelschanser kvar

Uppdaterad
Publicerad

De värmländska tjejerna i Pingisligan var igång i helgen. Serieledande Storfors tog igår två poäng igår efter vinst mot Lyckeby, men förlorade idag mot serietvåan Eslöv. För Arvikas del stod mycket på spel. Slutspel, nedflyttning eller fortsatt spel i Pingisligan?

Det blev som väntat förlust för Arvika BTK igår mot serietvåan Eslöv. 3-6 slutade den matchen.  Det gjorde att man idag var tvungen att ta poäng mot Lyckeby som ligger sist i serien. Detta för att undvika att hamna under nedflyttningsstrecket. Det blev en jämn och spännande match som slutade oavgjort 5-5 och Arvikatjejerna säkrade då en poäng.

– Det blev en tuff och spännande match. Jag trodde nog att vi skulle ta hem matchen när vi vann dubbeln, summerar Arvikas tränare Andreas Wirén.

– Den poäng vi nu fick med oss gör att vi är kvar i serien och det känns ju bra.

Blir det slutspel?

Därmed har Arvikatjejerna lyckats med att säkra platsen i serien och dessutom undvika nedflyttning. Nu återstår att se om det finns möjlighet till en slutspelsplats. Det är de fyra första i tabellen som tar de platserna.

– Vi har god chans nu. Resultaten i helgens övriga matcher har gått oss i händerna, konstaterar Anderas Wirén.

Två omgångar återstår i seriespelet. Nästa helg möter Arvika Team Mälarenergi från Köping som idag ligger på slutspelsplats, men bara två poäng före i tabellen. På söndag är det dags för IK Juno från Avesta. De har samma poäng i tabellen som Arvika.

Storfors möter också de båda lagen och östvärmlänningar har fortsatt mycket goda chanser att bli seriesegrare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.