Foto: TT

Åsknedslag har startat flera skogsbränder i länet

Publicerad

Under torsdagseftermiddagen har det rapporterats om flera skogsbränder som har startat på grund av åska, en norr om Acksjön utanför Molkom och två nordöst om Årjäng.

Det var vid 17-tiden som SOS Alarm fick in larmet om branden vid Ängarna norr om Acksjön utanför Molkom. Styrkor från Molkom och Deje jobbade med branden som nu är släckt. Karlstad var även där med en tankbil.

Det har brunnit på ett område som mäter 50x50 meter.

– Åskan har troligtvis startat den här branden, säger Hans Berged, räddningschef i beredskap på räddningstjänsten i Karlstad.

Under eftermiddagen larmades det även om två bränder nordöst om Årjäng.

– Vi har varit ut på två skogsbränder idag, en vid Tegen nordöst om Årjäng och bara några kilometer bort vid Lelången, säger Magnus Östlund, räddningschef i beredskap vid räddningstjänsten i Årjäng.

Skogsbranden vid Tegen mätte 30x50 meter och den är nu helt släckt och eftersläckningsarbetet har överlämnats till markägaren. Vid den andra branden hade privatpersoner redan släckt branden när räddningstjänsten kom till platsen.

Men räddningstjänsten stannade en stund för att försäkra sig om att branden inte skulle blossa upp igen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer