Det var i mars i år som kvinnan hittades i frysen. Bilden är tagen från polisens förundersökningsprotokoll. Foto: Polisen

55-årig man åtalas för att ha förvarat sambo i frys

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 55-årsåldern, som misstänks för flera olika brott i samband med att han förvarat sin döda sambo i frysen, åtalas idag. Mannen har suttit frihetsberövad sedan mitten av mars i år.

Mannen åtalas för brott mot griftefriden, grovt gravfridsbrott, grovt bedrägeri och urkundsförfalskning efter att en död kvinna hittats i en bostad i Årjäng i mars i år.

Mannen misstänks ha haft tillgång till kvinnans konton och därigenom tagit del av hennes pension. Enligt åklagaren Linda Karlsson är bedrägeriet grovt då det varit systematiskt och rört sig om cirka 1,3 miljoner kronor. Transaktioner har skett månadsvis under 62 månader från och med januari 2018 till februari 2023.

Frysboxfallet

Detta har hänt

Kvinnan hittades i en bostad i Årjängs kommun i mars månad och kunde senare identifieras som mannens sambo, som varit saknad under många år.

Mannen har suttit häktad sedan mitten av mars.

Till en början omfattade förundersökningen också misstanke om mord men dessa misstankar avskrevs i mitten av juni då åklagaren inte hittat något i utredningen som kunnat bevisa att mannen ska ha bragt kvinnan om livet.

Själv hävdar mannen att han lagt kvinnan i frysboxen år 2018.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En kvinna hittades död i en frys i Värmland. Här är allt om det misstänkta frysmordet. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Frysboxfallet

Mer i ämnet