Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör åklagare Linda Karlsson berätta om de nya brottsmisstankarna. Foto: SVT

Frysboxfallet: Nya misstankar mot mannen

Uppdaterad
Publicerad

Mannen misstänks för mord på sin sambo och grovt gravfridsbrott, efter att ha förvarat sambon i en frysbox i flera års tid. På fredagen omhäktades han och misstänks nu även för grovt bedrägeri.

– Gärningen är att bedöma som grov på grund av att den varit systematisk och avsett ett betydande värde, cirka 1 300 000 kronor, säger åklagare Linda Karlsson i ett pressmeddelande.

Den mordmisstänkte mannen begärdes häktad också på grund av de nya brottsmisstankarna mot honom. Han är på sannolika skäl misstänkt för grovt bedrägeri under tiden den 12 januari 2018 till den 28 februari 2023.

– Bedrägeriet består i att misstänkt haft tillgång till målsägandens konton och därigenom tagit del av den pension som kommit in till hennes konton, säger senior åklagare Linda Karlsson.

Dödsdatum klarlagt

Hur mannens sambo dött presenteras inte av åklagaren eftersom obduktionsprotokollet ännu inte redovisats. Men klart är att åklagarmyndigheten nu preciserat ett datum för när sambon dött. Det innebär att misstankarna om brott mot griftefriden preciserats.

– Brottstiden för brott mot griftefrid och grovt gravfridsbrott har ändrats och är numera med start den 12 januari 2018. Utredningen har visat att det med största sannolikhet är den dagen målsäganden avlidit. Jag vill inte gå in på exakt hur vi har kommit fram till just det datumet, säger åklagare Linda Karlsson.

Den misstänkta mannen är fortfarande skäligen misstänkt för mord men nekar till brott.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Frysboxfallet

Mer i ämnet